Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Catfights and Spotlights

Megjelenés: 2008. Október 17.
Felvételek: 2008. Június - Augusztus
Műfaj:
Pop, funk, soul, R&B
Hossz: 49:10

Kiadó: Island Records
Producerek:
Klas Åhlund, Steve Booker, Si Hulbert, The Invisible Men, Melvin Kuiters, Taio Cruz
Change (2007) Sweet 7 (2010)
Kislemezek az albumról
01: Girls
02: No Can Do
2008. Október 6.
2008. December 22.

CATFIGTHS AND SPOTLIGHTS Brit Sugababes popzenekar hatodik stúdióalbuma, amelyet a Island Records adott ki 2008. október 17-én. Elsősorban Klas Åhlund, Steve Booker és Orson gyártotta. Az album Si Hulbert, The Invisible Men, Melvin Kuiters és Max további közreműködését is tartalmazza. Márton. A csoport utolsó albuma a fennmaradó alapító tag, Keisha Buchanan.
Az album általában pozitív fogadtatásban részesült a média és a zenekritikusok részéről, de a csoport harmadik legalacsonyabb és második legkevésbé eladott albuma lett, az Egyesült Királyságban és az Irish Albums-on elérte a nyolcadik és a húszas helyet. Ábra, ill. Catfights and Spotlights csak két kislemezt születtek, a nemzetközi első tíz helyezett "Girls" címmel. A második és utolsó kislemez "No Can Do" 2008. december 22-én jelent meg.

Felvétel és téma: Miután 2008 májusában befejezték Change turnéjukat, a Sugababes bejelentette, hogy csak 2008 szeptemberében mennek vissza a stúdióba, hogy a következő albumukon dolgozzanak, és ragaszkodtak ahhoz, hogy több időre van szükségük egy új anyag elkészítéséhez egy 2009-es kiadáshoz. 2008 júniusában azonban Keisha Buchanan, a zenekar tagja azt mondta egy kérdezőnek, hogy a csoport az új producerekkel való felvétel lehetősége miatt azonnal megkezdi az új album létrehozását, és június 17-ig a trió elkezdte a felvételt. Gyorsan nyomon követték a produkciót, miután Melvin Kuiters és Si Hulbert olasz zenészek hozták el az Island Records új számát, amely Ernie K. Doe klasszikus soul-funk dalának, a "Here Come the Girls" mintájára épült, amelyet a Sugababes hatodikának "tökéletes járműnek" tekintettek. stúdióalbum. Kevesebb, mint egy hónappal később, az éves liverpooli Liverpool Summer Pops-on jelentették be, hogy elkészült a vezető kislemez, "elképesztőnek" minősítve. A kislemez címe, a "Girls", 2008. augusztus 11-én jelent meg.
Az albumot "funkier" hangzással jellemezte Orson énekese, Jason Pebworth, aki a felvételi stúdióban dolgozik a csoporttal. Egy interjúban a Sugababes leírta, hogy a Catfights és a Spotlight lágyabb és érettebb hangzású, főleg az énekükre összpontosít. Az albumot Range is sötétebbnek minősítette.

Kritikus fogadtatás: Matthew Chisling, az Allmusic szerkesztője a Catfights és Spotlightokat nevezte a csoport eddigi legerősebb show-jának. Úgy érezte, hogy az album a zenekart "a művészi érdemek új dimenziójába emelte, kifogástalan dalszerzési készségeket és virágzó elrendezéseket villant fel a makulátlan produkciónak köszönhetően, amely a lányt egy retro testbe dobja, de soha nem érzi magát elavultnak [...] Catfights és a Spotlámpák a lánycsoportnak a sekély popsztárságból a teljes értékű lemezjátszásba való átmenetének valódi tükröződése." Lucy Davies, a BBC Music munkatársa úgy találta, hogy az album" Kate Moss Rimmel reklámjaként korlátozódik, minden fémes, éles biztos és hozzáértő ", és hozzátette:" A Sugababes hangzásának problémája mindig is az egyensúly megőrzése volt a keverés és az egyéniség megőrzése között, és ezt itt egészében sikerült." A Digital Spy Nick Levine megjegyezte, hogy" A Catfights and Spotlight lágyabb és klasszikusabb hangzású, mint a korábbi Sugababes-lemezek, rengeteg húrral és a szintetizátorok feltűnő hiányával, de nem kevésbé csiszolt és kereskedelmi szempontú." Catfights and Spotlig nevű népi igazság. hts "a legteljesebb" Sugababes album az első óta."
A Guardian című cikkében Dorian Lynskey megjegyezte, hogy "átmenet az éles modernségről az öntudatosan felnőtt, duffyesque lélek felé". Ennek a fele valóban színtelen, mint ígérték, de a fele Klas Ahlund svéd dalszövegírónak / producernek köszönhető, hihetetlenül fantasztikus [...] Sugababesből mindig hiányzott egy megbízhatóan szimpatikus szövetséges, aki a legjobbat tudná kihozni belőlük: Xenomania Lányok hangosan. Ahlundban lehet, hogy csak találtak egyet." A Times recenzense, Priya megállapította, hogy" Sugababes megpróbálja visszavezetni a villamos energiát a hangzásukba "az albummal. Míg úgy érezte, hogy a zenekar" az 1960-as éveket hangoztatja saját [és] felidézni azt a városi dühöt, amely beleszeretett bennünket [...] a torokhangú Amelle Berrabah nem helyettesíti a volt tag Mutya Buena lélekzavaros, fülledt pipáit." A Planet Sound érezte hogy "elsősorban az új producerekkel való együttműködés vegyes sikert hozott a lánybandának". A Teletext zenei oldala "túl sok balladát" jegyzett meg az albumon, "de itt csak annyi kislemez van, hogy ne zavarja a lendületet". Elan Mark Edwards a The Sunday-ból A Times azt írta, hogy "a Catfights and Spotlightokon 14 pálya van, és nincs közöttük egyetlen pulyka".

Értékesítés és hatás: Catfights and Spotlights a nyolcadik helyen debütált az Egyesült Királyság albumlistáján, az első héten elért árbevétele meghaladta a 23 000 példányt, ezzel az ötödik stúdióalbum lett az első tíz helyezett az Egyesült Királyságban. Ugyanakkor a One Touch (2000) debütálásuk óta ez volt az első albumuk, amely nem érte el a csúcsot az országos első három helyen. Az album negyedik kiadási hetében kiesett az első ötvenből. Január 19-i héten az album 22 helyet ugrott 96-ról 74-re, 2000 eladással. A Catfights and Spotlights végül a British Phonographic Industry (BPI) által 2008. november 7-én ezüst minősítést kapott. Írországban az album a 18. helyen debütált, majd a következő héten a 42. helyre került. Akárcsak az Egyesült Királyságban, ez is a csoport legalacsonyabb listájú albuma lett, és az első album, amely a One Touch óta elmaradt a legjobb tízből. Görögországban az album a 33. helyre került, mielőtt a következő héten a 37. helyre került volna. Harmadik hetében azonban az album feljutott a 22. helyre.
A Sugababes tag Range a Daily Star Sunday-nak adott interjúban zenei kiadójukat, az Island Records-ot hibáztatta a Catfights és a Spotlight értékesítéseiért. Range szerint: "Az eladások csalódást okoztak, de nem hiszem, hogy ez tükrözi az album minőségét, és a probléma a promóció, valójában nem gondolom, hogy rajongóink tudják, hogy még albumot is kiadtunk. "[23] A The Guardian 2009-es interjújában Buchanan tovább részletezte:" Még mindig nagyon büszkék vagyunk a [Catfights and Spotlight], annak ellenére, hogy nem ez volt a legsikeresebb albumunk [...] Meglepődtem - én Szerintem a Change-nek meg kellett volna kapnia ezeket a rossz kritikákat, mert ez nagyon pompás volt. A Catfights-szal úgy döntöttünk, hogy egy kicsit régi iskolába járunk és visszavonulunk. De ha azon a helyen maradunk, ahol voltunk, akkor soha tovább."

Dallista:

01 GIRLS
Szerző(k): Keisha Buchanan - Allen Toussaint - Anna McDonald - Nicole Jenkinson
Producer(ek): Melvin Kuiters - Si Hulbert
Hossz: 3:11
02 YOU ON A GOOD DAY
Szerző(k): Keisha Buchanan - Klas Åhlund
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 3:27
03 NO CAN DO
Szerző(k): Jason Pebworth - Jon Shave - George Astasio - Geeki
Producer(ek): The Invisible Men - Si Hulbert
Hossz: 3:11
04 HANGING ON A STAR
Szerző(k): Keisha Buchanan - Jason Pebworth - Jon Shave - George Astasio - Geeki
Producer(ek): The Invisible Men - Si Hulbert
Hossz: 3:22
05 SIDE CHICK
Szerző(k): Keisha Buchanan - Klas Åhlund - Alex Purple
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 3:40
06 UNBREAKABLE HEART
Szerző(k): Klas Åhlund - Max Martin
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 3:52
07 SUNDAY RAIN
Szerző(k): Sugababes - Steve Booker - Karen Poole
Producer(ek): Steve Booker
Hossz: 4:01
08 EVERY HEART BROKEN
Szerző(k): Sugababes - Klas Åhlund
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 4:09
09 BEWARE
Szerző(k): Amelle Berrabah - Klas Åhlund
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 2:56
10 NOTHING'S AS GOOD AS YOU
Szerző(k): Jason Pebworth - Jon Shave - George Astasio - Geeki
Producer(ek): The Invisible Men - Si Hulbert
Hossz: 3:03
11 SOUND OF GOODBYE
Szerző(k): Keisha Buchanan - Steve Booker - Karen Poole
Producer(ek): Steve Booker
Hossz: 4:23
12 CAN WE CALL A TRUCE
Szerző(k): Keisha Buchanan - Klas Åhlund - Alex Purple - Deanna
Producer(ek): Klas Åhlund
Hossz: 4:33

B-Side dalok:

  • Don't Look Back - Kislemez: Girls (2008)
  • Spiralling - Kislemez: No Can Do (2008)

Tagok:

 

Cikkek

Kislemezek

2020.10.27

 

Dalszövegek

2020.10.27