Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOLE IN THE HEAD Brit Sugababes lánycsoport által előadott dal, amelyet 2003. október 13-án adtak ki harmadik stúdióalbumuk, a Three vezető kislemezként. Írta: Brian Higgins, Miranda Cooper, Tim Powell, Nick Coler, Niara Scarlett, Keisha Buchanan , Mutya Buena és Heidi Range, valamint Higgins és Jeremy Wheatley közös producere. A dalt a kritikusok nagy elismeréssel fogadták, és kereskedelmi sikert aratott, az Egyesült Királyság Singles-listájának élére lépett. Az Egyesült Királyságon kívül a kislemez tetőzött Tíz másik országban a toplisták első tíz helyezettje. Ez lett a második kislemezük az Egyesült Államokban, a Billboard Hot 100-on a kilencvenhatos helyen állt, és a Billboard Hot Dance Club Songs listájának első helyén állt. Az Egyesült Államokban a "Round Round" volt a lista, amely a Billboard Hot Dance Club Songs listáján a hetedik helyet érte el.

Kritikus vétel: A "Hole in the Head" kritikai elismerést kapott a zenekritikusok részéről. K. Ross Hoffman, az Allmusic munkatársa összehasonlította a dalt a Sugababes korábbi „Freak like Me” első számú kislemezével, és „nem kevésbé élvezetesnek” nevezte, mint az utóbbi. Az NME egyik írója azt írta, hogy a "Hole in the Head" bemutatja a Sugababes "iker erősségeit", és tapssal fogadta éneküket. A Guardian Dorian Lynskey méltatta Xenomania „Hole in the Head” című produkcióját, valamint a dal „sling-yer-hook skank” -ját. Peter Robinson ugyanerről a kiadványról "gyújtó" főlemezként jellemezte a dalt. Alan Braidwood (BBC) a dalt "minőségi popnak" tekintette az album számos más számával együtt. A szintén BBC-ből származó Al Fox a dal horogát "pillanatnyi pompának" nevezte. Fiona Shepherd, a skót ember és a Daily Mirror írója egyaránt megdicsérte a "Lyuk a fejben" fogékonyságát. Nick Southall, a Stylus Magazine megjegyezte, hogy a Sugababes "ellenállhatatlan" harmóniákat használt fel a dalban. Dan Gennoe, a Yahoo! A zene "csábítónak" nevezte a számot, míg Alex Fletcher a Digital Spy-től megjegyezte a dal "tüskés hozzáállását". Pat Blashill a Rolling Stone-ból azt írta, hogy a "Hole in the Head"  klipeket készít, mint a Destiny Child a diétás szódában".

Számlista és Formátum:

  • UK CD1 maxi single

01: Hole In The Head
02: Who
03: Hole In The Head (Full Intention Vocal Mix)
04: Hole In The Head (Video)

  • UK CD2 maxi single

01: Hole In The Head (Clean Radio Edit)
02: This Ain't A Party Thing
03: Hole In The Head (Gravitas Mix)

TOO LOST IN YOU Az angol Sugababes lánycsoport dala, a Three stúdióalbumukról, a Three-ről (2003). Diane Warren, az amerikai dalszerző írta Patricia Kaas francia énekesnő (Quand j'ai peur de tout ("When I'm Afraid of Everything") című dalának angol nyelvű előadásaként (amelynek szövege francia nyelven Jean-Jacques volt). A dalt Rob Dougan ausztrál zenész készítette Andy Bradfielddel együttműködve, és a hollywoodi Realsongs stúdióban rögzítette. A "Túl elveszett benned" kiemelkedően szerepel a 2003-as Love Actually film filmzenéjében, és kifejezetten a rendező, Richard Curtis választotta a filmhez. Ez egy pop rock és R&B ballada, amely egy zenekari zenei feldolgozásból és sötét harmóniákból áll.
A "Too Lost in You" az album második kislemezeként 2003. december 15-én jelent meg az Egyesült Királyságban. Kedvező kritikákat kapott a legtöbb kritikus részéről, akik méltatták a Sugababes teljesítményét, és a 2000-es évek egyik legjobb poplemezének tartották. A dal világszerte kereskedelmi szempontból sikeres volt, és Hollandia, Norvégia, Svájc és az Egyesült Királyság kislemezlistáján az első tízbe került. A kislemezhez készült videoklipet Andy Morahan rendezte, és kétnapos időközönként a londoni Stansted repülőtéren forgatták. A Sugababes minden tagját egy repülőtérről érkező ember képviseli. Megjelenése óta a "Too Lost in You" a csoport élő fellépéseinek egyik legfontosabb eleme.

Kritikus válasz: A dal a kritikusok többségétől általában pozitív értékelést kapott. Simon Evans, a musicOMH munkatársa a "Too Lost in You" című filmet "azonnal, fertőzően szimpatikusnak" minősítette, és az album egyik legjobb számának nevezte. Alan Braidwood, a BBC Music beszámolója szerint a Three balladái, köztük a "Too Lost in You", megfelelnek a csoport "New Year" és "Stronger" dalainak minőségének. Dan Gennoe, a Yahoo! A zene emlékeztetőként értelmezte a dalt, hogy a Sugababes "ugyanolyan pusztító magabiztossággal kezeli a trip-hop melankóliát, mint a lendületes klubtaposásaik". Cameron Adams, a Herald Sun kritikusa azt írta, hogy a csoport a "Too Lost in You" hangot idegesnek találta, és "lenyűgözőnek" minősítette. A Hot Press számára írva Phil Udell méltatta Sugababes ballada előadását, amelyet Warren "nagy rádiószámáról" "valami igazán kedvesre" való átmenetnek tekintett.
Becky Howard és Andrew Williams, a London Evening Standard munkatársai azt írták, hogy a "Too Lost in You" "[elsöpri] téged minden ködös szemeddel", és "teljesen ragyogónak" tekintik "A pillanat alatt elkapott" -hoz képest Three. A Figyelő Kitty birodalma kedvezőtlen volt, és kritizálta a dal "holt érettségét", míg a This Is Fake DIY Stuart McCaighy a dalt nagyon veszélyesnek tartotta. Fiona Shepherd, a skót elutasította az olyan sorokat, mint az "Áramlás a karjaidba, a szemedbe hullás", mint "lírai gubbinok", és kijelentette, hogy a dal kiadása "inkább a név mögött áll, mint minden egyes érdem". 2007-ben Udell a "Túl elveszett benned" című filmet a 2000-es évek egyik legfinomabb popdalának minősítette. James Mortlock, a Eastern Daily Press munkatársa a csoport egyik klasszikus poplemezének tartotta, míg a Daily Star Sarah-Louise James hasonlóan "libabőrös" klasszikusnak tekintette a dalt.

Számlista és Formátum:

  • UK CD1

01: Too Lost in You
02: Someone in My Bed
03: Too Lost in You (Kujay DaDa's Bass Shaker Mix)
04: Too Lost in You (Video)

  • UK CD2

01: Too Lost in You (Love Actually Version)
02: Down Down
03: Too Lost in You (Kardinal Beats LA Remix)

 

IN THE MIDDLE Az angol lánycsoport, a Sugababes dala, amely 2004. március 22-én jelent meg harmadik stúdióalbumuk, a Three (2003) harmadik kislemezeként. A Sugababes-t arra inspirálták, hogy egy éjszakán át tapasztalt különböző helyzetek alapján komponálják a dalt; Miranda Cooper, Brian Higgins, Niara Scarlett, Shawn Lee, Lisa Cowling, Andre Tegler, Phil Fuldner és Michael Bellina együttműködésével írták. Higgins, Xenomania és Jeremy Wheatley készítették a dalt. Az "In the Middle" egy dance-pop, R & B és funk hatású lemez, amely a német DJ Moguai "U Know Y" című dalát tartalmazza.
A dal kritikai kritikákat kapott, amelyek méltatták produkcióját és vonzerejét, és a 2005-ös BRIT Awards-on a legjobb brit kislemezre jelölték. A kislemez Magyarország, Hollandia és az Egyesült Királyság toplistáján az első tízbe került. Ausztráliában, Ausztriában, Németországban, Írországban és Svájcban is a legjobb negyven közé jutott. Matthew Rolston rendezte a dal videoklipjét, amelyet a londoni Pinewood Studiosban forgattak. Jellemzője a zöld képernyő hatása és varázslatos beállítások a videó környezeteihez.

Kritikus válasz: A "In the Middle" kritikáktól kaptak nagy kritikákat. Natasha Perry, a Contactmusic.com munkatársa a „Three azonnali nyertesei” közé sorolta a dalt; Harry Rubenstein a Jerusalem Post-tól hasonlóan az album egyik legjobb számának tartotta. Andrew Mueller, a Guardian írója a "In the Middle" című filmet "rendkívül fölényesnek" tekintette, míg a BBC-s Alan Braidwood minőségi popként jellemezte. Ben Hogwood, az musicOMH munkatársa megkérdőjelezte a dalszerzők számát, amelyekre a szám megírásához szükség volt, bár ezt a "csiszolt produkció és a karcsúbbnál ritkább kórus" okaként említette. A Daily Mirror című cikkhez írva Gavin Martin méltatta Sugababes hozzáállását a dalban, amelyet "színesnek és robbanékonynak" nevezett. Dan Gennoe, a Yahoo! A zene a "Középen" "retro hip-shake" -ként jellemezte. A Daily Record egyik kritikusa a dalt "addiktívnak és táncosnak" tartotta, és azt írta, hogy kiemeli a csoport "jelentős varázsait". Az író megjegyezte, hogy ez visszhangozza első számú kislemezük, a "Freak Like Me" és a "Round Round" vonzerejét.
James Mortlock, a Eastern Daily Press munkatársa a "Középen" című filmet a Sugababes popklasszikusaként írta le, míg a Hot Press magazin Phil Udell a 2000-es évek egyik legfinomabb popdalának tartotta. A "In the Middle" elnyerte a Sugababes 2005-ös BRIT-díját a legjobb brit kislemez kategóriában. A dalt azonban azután vették fel a kategóriába, hogy a BRIT Awards szervezői hibát vétettek az eredeti listával, mivel a hibás időbeosztás szerint készült.

Számlista és Formátum:

  • UK CD1

01: In the Middle
02: Disturbed

  • UK CD2

01: In the Middle
02: Colder in the Rain
03: In the Middle (Ruff & Jam METALTRoNIK MIX Edit)
04: In the Middle (Hyper Remix Edit)
05: In the Middle (Video)

 

CAUGHT IN A MOMENT Egy angol lánycsoport, a Sugababes dala a harmadik stúdióalbumukról, a Three-ről (2003). 2004. augusztus 23-án jelent meg az Egyesült Királyságban az album negyedik és utolsó kislemezeként. A dalt a csoport tagjai írták Karen Poole, Marius De Vries és producere, Jony Rockstar együttműködésével. A "Caught in a Moment" egy downtempo R&B és soul ballada, amelyet egy zenekari zenei feldolgozás támogat, és olyan érzelmes szövegeket tartalmaz, amelyek a melankólia és a reménytelenség fogalmait tárják fel. A pálya vegyes kritikákat kapott olyan kritikusoktól, akik ambivalensek voltak a balladájával szemben.
Megjelenését követően a dal a csoport negyedik egymást követő top tízes slágerévé vált az Egyesült Királyság Singles Chart-ján, míg nemzetközi viszonylatban Írország, Magyarország és Hollandia kislemezlistáján a legjobb negyvenen belül tetőzött. A fekete-fehér zenei videót Howard Greenhalgh rendezte, és Sugababes sziluettjei láthatók egy nagy képernyő mögött.

Kritikus válasz: A "Caught in a Moment" vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. K. Ross Hoffman, az AllMusic munkatársa a dalt "felkavaró, húrokkal teli dallammonolitként" jellemezte, és a Hármas kiemelkedő balladájaként dicsérte. Dorian Lynskey, a The Guardian, dicséretesnek tartotta a dalt, és kiemelte "mély halomú elájulását". Dan Gennoe, a Yahoo! A Music azt írta, hogy a "Caught in a Moment" és a "Too Lost in You" arra emlékeztetnek, hogy a Sugababes "ugyanolyan pusztító magabiztossággal kezeli a trip-hop melankóliáját, mint a csapongó klubtaposásaik". Tim de Lisle, a Daily Mail munkatársa elismerte, hogy bár egyes részek nem eredetiek, a dal "hatalmas egyszerűségével" sikerrel jár. Az Entertainment Ireland kritikusa szerint a "Caught in a Moment" az album három számának egyike, amely a csoport "funky vokálját és bravúros hozzáállását" mutatja be. A Daily Record írója kifinomult hangzású "lassú, átgondolt számként" jellemezte. A Hot Press magazin Phil Udell elegáns balladának nevezte a dalt, míg Shane Murray az RTÉ.ie-től hangulatosnak minősítette.
A dal balladája a kritika középpontjában állt. A London Evening Standard írói azt írták, hogy "ahelyett, hogy elsöpörne minden ködös szemet", mint korábban kiadott "Too Lost in You" balladájuk, a "Caught in a Moment" "kissé következetlenül sodródik". A Figyelő cicabirodalma kedvezőtlen volt a dal hangzása és érett jellege szempontjából, és megkérdezte: "Ki akarja, hogy Sugababes kecsesen nőjön fel a mini-Gabrielle olyan dalaiba, mint a" Caught in a Moment "?" A Virgin Media kritikátlanul bírálta a dal "trudáló" balladáját és zenekari hátterét, kifejtve: "Egy zenekar számára, aki korábban valóban éles és magabiztos popot adott ki, ez menthetetlenül felejthető". A The Scotsman egyik kritikusa a "Caught in a Moment" -t közepes kitöltési sávnak tekintette, míg a The Independent Simon Price szerinte kifogyhatatlan. Anna Britten, a Yahoo! A zene tíz csillagból ötöt adott a dalra, és azt írta, hogy "benne van az átlagos MOR hölgy balladád összes standard jellemzője".

Számlista és Formátum:

  • UK CD1

01: Caught in a Moment
02: Caught in a Moment (D-Bop Remix)

  • UK CD2

01: Caught in a Moment
02: Conversation's Over (AOL Session)
03: Hole in the Head (AOL Session)